I. Osman Konuk şiirinin ‘‘iyiliği’’ne dair kanıtlar; zorlama hissi duyurmaması, böyle bir duygu yaşatmaması, konuşur gibi doğal bir biçimde yazması ve yine aynı doğallık içinde susmasıdır. (Üslup)
II. Hamit ilk tiyatrolarını Namık Kemal’in esiniyle yazar, sonraki oyunları Racine ve Corneille’in de etkilerini taşımakla birlikte sahne tekniği yönünden daha çok romantiklere özellikle Shakespeare’e yaklaşır. (İlham)
III. Şiirimizi etkiyen bu kanal, eski şiirimiz karşısında modernleşmenin geçtiği yolları kabul ettiği ama işleyişini 1960’lı yıllarda popüler hâle getirilen bakış açısına göre yorumlamak ve bu amaçla şiirimizdeki her kırılmayı yeniden tanımlamak istediği bir yoldan gitti. (Yenilikçilik)
IV. Başka dillerde olduğu gibi Türkçede de şiir uzunca bir süreden beri ya bir merkezden yoksundur ya da merkezin belli olmadığı dalgalanmalara sahne olmaktadır. (Kesinlik)
V. Yüz yıllık verimleri merkeze alarak bir “yeni edebiyat kültü” oluşturmaya çalışan Selim İleri, bir yandan da edebiyatın ölüp ölmediğine dair soruyu sık sık sordu. (Evrensellik)
Numaralanmış cümlelerin hangi ikisinde parantez ( ) içinde verilen kavramdan söz edilmemiştir?